Tarihçe

1997-1998 eğitim-öğretim yılında"Güverte" adıyla açılan programımız, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında YÖK' ün 19.06.2009 tarihinde aldığı kararla  ismi "Deniz Ulaştırma ve İşletme" programı olarak değiştirilmiştir.  Bu program, denizcilik sektöründe ihtiyaç duyulan güverte zabiti yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. Programa, YÖK programı kapsamında ve sayısal puan ile öğrenci alınmaktadır. Ders içerikleri Gemiadamları Eğitim ve Sınav Yönergesi’nde yer alan ve Uluslar arası denizcilik sözleşmelerinin öngördüğü A-II/1 Vardiya Zabitliği (3000 GT) müfredat programı ve YÖK kriterlerine uygun olarak hazırlanmıştır. Bir yıl İngilizce hazırlık ve iki yıl mesleki eğitim uygulanan Deniz Ulaştırma ve İşletme programında, 5’i kadrolu 8’ i sözleşmeli olmak üzere 13 tane Öğretim Görevlisi görev yapmakta olup, 180 öğrenci eğitim almaktadır.